Epoxy / PUR gietvloeren

Een PUR en epoxyvloer worden beiden gemaakt van een kunststof polymeer, gemaakt uit aardolie. Ze worden beiden gegoten en hebben veel overeenkomsten. Toch zijn er een aantal belangrijke punten te noemen waarin ze verschillen. De grote vraag die je moet beantwoorden wanneer het om het kiezen tussen deze twee vloeren gaat, is of je kiest voor esthetiek of comfort.

 

 

Voordelen epoxyvloer

Er zitten verschillende voordelen aan het hebben van een epoxyvloer. Zo zijn epoxyvloeren in vele verschillende kleuren beschikbaar. Er kan met kleurpigmenten worden gewerkt en op die manier kun je elke kleur, levendig en helder, krijgen. Je kunt zelfs teksten en logo’s verwerken in een epoxy gietvloer. Een groot voordeel is dat deze vloer geheel waterdicht is en tegen zware stoffen zoals zuur en chemicaliën bestand is. Verder is de vloer slagvast en stootvast. Ook is de vloer bijzonder eenvoudig te reinigen en oogt de vloer erg hygiënisch.

 

 

Voordelen PUR vloer

Deze vloer is uitermate geschikt voor mensen met een stofallergie. De vloer is makkelijk schoon te maken en blijft ook hygiënisch. Daarnaast is deze vloer vloeistofdicht. Een ander voordeel is de flexibiliteit van de vloer, waardoor er geen scheuren ontstaan. Deze flexibiliteit zorgt er ook voor dat het op vele ondergronden kan worden gegoten. De PUR vloer werkt ook geluiddempend. Mocht je het nog meer willen dempen, dan kan er ook nog een extra dempende laag aan worden toegevoegd. De vloer valt ook te combineren met vloerverwarming, wat ook een mooi pluspunt is.

 

 

Ook interesse in een gietvloeren?
Vraag uw offerte aan
© 2022 Porfavor CommV - Privacy - Website by KMOSites